Bp.-Rákoskeresztúri Református Egyházközség

173 Budapest Pesti út 31.

2018. éviHalottak napi

Urnatemető nyitvatartási rend

okt. 28. vasárnap 8.00 – 16.00 okt. 29. hétfő    ZÁRVA 

30. kedd       9.00 – 18.00
31. szerda    9.00 – 18.00 Reformáció ünnepe
nov. 1. csüt. 9.00 – 18.00 Mindenszentek
2. péntek      9.00 – 18.00 !!

ÚJ: kedden és szerdán  a lelkipásztori ügyelet
helyett
lesz mód vígasztaló lelki beszélgetésre
15.00-17.30  között lelkipásztorainkkal

3. szombat       9.00 -  16.00   
4. vasárnap       8.00 – 16.00  

Naponta ÜGYINTÉZÉS is lesz a nyitvatartási időben (vasárnap kivételével). Kérjük, sürgős esetben keressék ügyintézőnket (Szabó Zsuzsa mob. 06-70-321-6838). Ezen a héten nincs temetés / urna elhelyezés. Az ezt megelőző és ezt követő időszakban a szokásos nyitva tartás szerint lehet látogatni urnatemetőnket, de október 23-án (kedden) ZÁRVA (nincs lelkipásztori ügyelet és urnatermi ügyintézés)

A fenti időszakban önkéntes ügyeleteseink - gyülekezeti tagjaink - szívesen segítenek Önöknek, és adnak útba igazítást. Felmerülő kérdéseikkel, kéréseikkel és információkért forduljanak bizalommal hozzájuk vagy ügyintézőnkhöz.

 

Az altemplomi urnatemető adottságai miatt nem mindenre van itt lehetőség, amire egy szabadtéri köztemetőben igen. Tisztelettel kérjük a Hozzátartozókat, hogy Halottak Napjára se koszorút, se cserepes virágot ne hozzanak urna-temetőnkbe (ezeket kénytelenek vagyunk eltávolítani). Kérjük a családokat, hogy csak egy-egy szál virággal emlékezzenek szeretteikre. Ezeket a virágokat a közös vázákba helyezzék el (csomagolás nélkül), NE a földre. Temetőnket évente egyre többen keresik fel ebben az időszakban. Már több mint 600 elhunyt nyugszik temetőnkben, a látogatók száma is növekszik minden évben! Mindenkinek szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy kifejezze kegyeletét szerettei iránt, de csak 1-1 szál virággal. Ezért kérünk alkalmazkodást Önöktől egymás iránti tiszteletből is. 

 

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a templomkertbe kihelyezett mécses tartón lehet kisméretű teamécsest gyújtani kizárólag a fenti napokon.  (Kérjük, hogy ne fedeles, üveges mécsest hozzanak!)  Az év többi időszakában erre sajnos nincs lehetőség, sem az urnatemetőnkben sem a templomkertben. Tisztelettel kérjük Önöket, hogy távozáskor oltsák el és  vigyék magukkal a használt, leégett mécseseket, átadva a helyet más látogatóknak

 

Kérjük a Tisztelt Látogatókat a kegyeleti hely rendjének megtartására. Megértésüket, közreműködésüket előre is köszönjük! Kívánunk Istentől megáldott, kegyelet teljes emlékezést !

 

Egyházközségünk Presbitériuma

 
Élő közvetítés

Vasárnap kb. 3/4 10-től élő közvetítést adunk a templomunkban elhangzó Istentiszteletről.

belépés
Látogatóink:
Oldalainkat 59 vendég böngészi